Inschrijven

Recept: Gezonde en vegetarische pasta

26 oktober 2021

Om Wereld Pasta dag te vieren hebben onze diëtisten een overheerlijk en gezond recept gemaakt. Dat wordt weer smullen!

Wat heeft u nodig voor 4 personen?

  • 2 blikken linzen a 400 gram per stuk
  • 300 gr volkoren spaghetti
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 grote wortel
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 400 ml water
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 1 theelepel oregano
  • verse basilicum

Hoe bereid u het?

  1. Snipper de ui en knoflook fijn, snij de paprika in repen en dan in blokjes.
  2. Snij de champignons, zongedroogde tomaat, tomaat en wortel in kleine blokjes.
  3. Giet de linzen af in een vergiet en laat deze uitlekken.
  4. Verhit olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe, laat deze 3 a 4 minuten fruiten. Voeg hierna de wortel, paprika, zongedroogde tomaat en de champignons toe. Laat deze ongeveer 5 minuten mee pruttelen.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 minuten koken, voeg als laatste de tomaat en tomatenblokjes toe.
  6. Laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen tot een mooie dikke saus.
  7. Kook ondertussen de spaghetti gaar. Voeg op het einde de verse basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer de spaghetti met de saus en maak eventueel af met verse blaadjes basilicum.

Tip: Halveer de portie als het te veel is en bewaar de andere helft voor de volgende dag in de koelkast. Eet smakelijk!