Inschrijven

Gezond recept: vegetarische bulgursalade met pompoen

21 juni 2021

Gezond eten is belangrijk. De diëtisten van OREC proberen u hierin zoveel mogelijk te ondersteunen en te motiveren. Ze delen regelmatig tips, interessante weetjes en lekkere gezonde recepten, zo ook deze vegetarische bulgursalade met pompoen en kikkererwten. Dat wordt smullen!

Bereidingstijd: 35 minuten

Wat heeft u nodig?
Voor 2 porties heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 150 gram bulgur
  • 460 gram flespompoen
  • 1 rode ui
  • 100 gram kikkererwten
  • 2 handjes peterselie
  • 60 gram feta
  • 50 gram granaatappelpitjes

Hoe bereid u het?
Verwarm de oven voor op 190 graden en kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Was de pompoen en snijd deze in blokjes (schillen is niet nodig).

Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met wat olijfolie, peper en zout en rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd intussen de ui in ringen en laat de kikkererwten uitlekken. Leg ze vervolgens bij de pompoen op de bakplaat en besprenkel weer met wat olijfolie, peper en zout. Rooster de groenten voor nogmaals 15 minuten in oven.

Snijd in de tussentijd de peterselie in kleine stukjes en verbrokkel de feta.

Verdeel de bulgur over twee borden en schep daar de pompoen, kikkererwten, rode ui, feta en peterselie over. Garneer met de granaatappelpitjes en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Lekker als lunch of als avondeten. Eet smakelijk!