Recept voor Pasen: een paastiramisu

Het is bijna Pasen en daarom delen onze OREC diëtisten een lekkere paastiramisu. Heeft u komend paasweekend een gezellige paasbrunch met uw familie of juist een uitgebreid diner met vrienden op de planning staan? Deze paas tiramisu past daar perfect tussen! Van ons als diëtisten mag u best een keer snoepen, het is tenslotte Pasen!
Bereidingstijd: 20 minuten + min. 2 uur in de koelkast
Aantal personen: +/- 8
Wat heeft u nodig?
Voor deze tiramisu heeft u de volgende ingrediënten nodig:
- 250 gram (paas) bokkenpootjes
- 3 eetlepels suiker
- 250 gram mascarpone
- 250 gram slagroom
- 200 ml sinaasappelsap
- Geraspte chocolade
- Handje paaseitjes voor de topping
Hoe bereid u het?
Klop de suiker met de slagroom op totdat de slagroom stijf is. Voeg daarna de mascarpone toe en meng dit kort door de slagroom.
U kunt een ovenschaal gebruiken voor de tiramisu, maar een andere schaal/vorm kan ook.
Haal de bokkenpootjes van elkaar af. Doe de sinaasappelsap in een kom en doop de bokkenpootjes een voor een kort in de sinaasappelsap. Leg ze daarna in de (oven)schaal.
Als de hele bodem bedekt is, schept u ongeveer de helft van het mascarpone mengsel er overheen. Rasp de chocolade er over. Daarna weer een laagje bokkenpootjes gedoopt in de sinaasappelsap en een laag mascarpone. Decoreer de bovenkant met de paaseitjes en/of andere paaslekkernijen.
Zet de paastiramisu minimaal 2 uur in de koelkast.
Dat wordt smullen! Fijne Pasen 🐣
