Chocoladereep zelf maken

Chocolade, wie houdt er niet van? Deze chocoladereep bevat minder verzadigd vet en suikers dan een normale chocoladereep en kunt u heel makkelijk zelf maken. U kunt vrijwel alle ingrediënten toevoegen die u lekker vindt!
Bereidingstijd: 1 uur bereidingstijd + 1 uur uitharden
Wat heeft u nodig?
Voor deze chocoladereep heeft u de volgende ingrediënten nodig:
- 200 gram pure chocolade
- 90 gram gemengde noten (bijvoorbeeld amandelen, pistachenoten en walnoten)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 20 gram cranberry’s
- 20 gram pompoenpitten
- 20 gram rozijnen
Hoe bereid u het?
Verwarm de pure chocolade au bain-marie, totdat het gesmolten is. Dit doet u het beste in een glazen kom boven een kleine pan kokend water.
In de tussentijd kunnen de gemengde noten kort worden geroosterd in een koekenpan.
Als alle chocolade is gesmolten, voeg dan de zonnebloemolie toe en meng dit goed.
Daarna voegt u de cranberry’s, pompoenpitten en rozijnen toe en meng opnieuw goed door elkaar.
Vet een bakvorm (ca. 20x 15 ) in of bedek deze met bakpapier. Schenk hier vervolgens het chocolademengsel in.
Laat de chocolade ongeveer een uur in de vriezer opstijven (in de koelkast is ook een optie maar dan duurt het wat langer) en snijdt de chocolade tot slot in repen. De repen kunnen in de koelkast bewaard worden.
Voedingswaarde per 40 gram chocolade:
- Energie 246 kcal
- Eiwitten 4,2 gram
- Koolhydraten 15,1 gram
- Vetten 18,1 gram
- Waarvan verzadigd vet 3,7 gram
- Vezels 3,1 gram
Variatietips:
Houdt u niet van amandelen, pistache- en walnoten? Deze kunt u ook prima vervangen door hazelnoten, pecannoten of paranoten.
De noten, rozijnen en cranberry’s zijn optioneel. Mocht u hier niet van houden, kunt u deze ook weglaten.
